Излязохме с много ясна програма за първите 100 дни на

...
 Излязохме с много ясна програма за първите 100 дни на
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Първата ни работа в парламента е да наложим таван на цените

 Open photo

 

" Излязохме с доста ясна стратегия за първите 100 дни на бъдещето ръководство на страната. Първото, което би трябвало да създадем в Народното събрание е да наложим таван на цените на газа. "

Това съобщи лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " във Варна Борислав Гуцанов в предаването " Твоят ден " по Nova News.

" Нормалните връзки с Русия би трябвало да бъдат възобновени, тъй като сега те са в доста комплицирана фаза. Не може просто по този начин да казваш, че има 70 съветски шпиони, без да даваш каквито и да е доказателства. Едно е реципрочността на дипломатическите връзки, друго е да обвиняваш в шпионаж ", означи той.

Гуцанов уточни, че би трябвало да бъдат възобновени и диалозите с " Газпром ", защото не можеш да стигнеш до най-хубава цена за България при сигурни доставки като изключиш главния си снабдител. " Трябва да се водят договаряния с всички - без изключения ", акцентира социалистът.
Борислав Гуцанов съобщи, че в Турция газа за месец август е с 931% по-евтин, като е сходно ситуацията в Сърбия и Гърция и уточни повода: " Защото те водят естествени връзки с съветската страна. "
Кандидатът за депутат от левица акцентира, че диверсификация би трябвало да има, само че тя не е да се размени съветска газ с американска. Той уточни присъединяване на българската страна в терминала в Александруполис като положително решение, само че би трябвало да се направи и идната стъпка - вместо да се чудим дали ще има свободно място или свободен транспортен съд, да закупим транспортен съд, който да реализира доставките на полутечен газ.

Борислав Гуцанов уточни и различен енергоизточник - газ хидрати. " Това е нещо, което към този момент се създава в Япония, в Китай, в Австралия. Черно море е едно от най-богатите. Големият въпрос е за какво ГЕРБ не са го създали, а са отказали на Германия. Защото тогава ние можем сами да си задоволим потребностите за газ и даже да изнасяме ", изясни той.

" В момента имаме облага от АЕЦ " Козлодуй " 1.5 милиарда лева за 6 месеца. А в случай че АЕЦ " Белене " беше издигната? А не да закриваме през тези 30 години 4 блока в Козлодуй, вместо да открием нови два в Белене. Тогава България щеше да бъде друга страна и по различен метод щяхме да водим в този момент диалозите за енергетика ", разяснява още Гуцанов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР